Meedoen aan KKVV

Zodra u zich registreert als deelnemer aan KKVV ontvangt u een wachtwoord en kunt u uw gegevens vastleggen in de applicatie.

Als u de applicatie van KKVV eerst wil uitproberen, dan kunt een demo account aanvragen. U kunt dan 4 weken lang alle functies van het systeem uitproberen. Als u daarna besluit om KKVV te gaan gebruiken zal uw demo account omgezet worden naar een definitieve account. De ingevoerde gegevens zullen niet verloren gaan.

Registreren als deelnemer of een demo account aanvragen kan op beheer.kkvv.nl.

Als u een (demo)account heeft kunt u uw panden gaan invoeren. U moet enkele gegevens van het pand invoeren (minimaal noodzakelijk: adres, aantal verdiepingen, aantal verhuurbare woonruimten per verdieping) en de gegevens van de actuele huurders (minimaal noodzakelijk: naam, e-mail adres). Het invoeren van deze gegevens gaat via de site beheer.kkvv.nl.

Vervolgens kunt u uw ook de KKVV app gebruiken, bijvoorbeeld om een brandveiligheidscontrole uitvoeren. Het uitvoeren van deze registratie gaat via de applicatie. De KKVV app is te downloaden (AppStore & Google Play) of te bereiken in de browser van uw telefoon via de site app.kkvv.nl.

Een huurder kan zich niet zelfstandig aanmelden om mee te doen aan KKVV.
Pas nadat een verhuurder zich voor KKVV heeft aangemeld en de huurder toegang heeft gegeven, kan de huurder ook de app gebruiken.

U kunt de huurders vanuit KKVV een e-mail bericht met daarin een wachtwoord sturen. Met dit wachtwoord en het e-mail adres kan de huurder de applicatie openen en de website inzien. Op de website (www.beheer.kkvv.nl) is voor de huurder veel informatie beschikbaar m.b.t. zijn woonsituatie, zijn huurbetalingen, etc. Met hetzelfde e-mail adres en wachtwoord is ook de applicatie op de telefoon (app.kvv.nl) te openen.

Een huurder ziet slechts bepaalde informatie die een verhuurder op de applicatie invoert:

 1. Uw huurder ziet uitsluitend de informatie van het pand waarin hij woont, en alleen de gegevens van zijn eigen wooneenheid.
 2. Ook de huurder heeft toegang tot de “controles”. Hier staan de opnamen i.v.m. brandveiligheid.
 3. Indien hij op informatie doorklikt van andere huurders of wooneenheden, ziet hij uitsluitend de informatie van zijn wooneenheid en van zichzelf.
 4. De huurder kan ook doorklikken naar “betalingsoverzicht”. Daar ziet hij uitsluitend zijn eigen (door de beheerder geregistreerde) huurbetalingen.
 5. Een huurder ziet NIET: de informatie van de eigenaar, de gegevens van een eigenaar en ook niet de gegevens/huurbetalingen van anderen.

 

Functies

Zoals gezegd bestaat het KKVV systeem niet alleen uit een brandveiligheidsmodule maar uit een compleet huurregistratiesysteem. De verhuurder heeft de volgende functies beschikbaar op de applicatie:

 1. Brandveiligheid

Hier registreert de verhuurder de brandveiligheid in het pand waarin hij woonruimte huurt. Nadat hij de registratie heeft afgerond, worden de huurders automatisch uitgenodigd om zelf te registreren. Registraties zijn zichtbaar op de site van KKVV (beheer.kkvv.nl). 

 1. Informatie

Hier staat relevante informatie van de eigenaar voor de huurder: bijv. de wifi code in het pand, hoe te handelen in geval van sleutelverlies, glasbreuk, CV probleem etc.

 1. Opleveringsniveau

Deze functie is van belang bij de start van een nieuwe huursituatie. De huurder registreert de situatie van het gehuurde bij aanvang van de huurperiode. Deze functie wordt opnieuw gebruikt bij het einde van de huurperiode. Registraties zijn zichtbaar op de KKVV applicatie.

 1. Klachtenregistratie

Deze functie is bedoeld om als huurder een klacht naar de eigenaar te sturen. Eventueel ondersteund door een foto.

 1. Email aan alle huurders

Deze functie is bedoeld voor een eigenaar (of huismeester) om in een pand direct bepaalde registraties uit te voeren en direct door te sturen naar de huurders in dat pand. Bijvoorbeeld indien er sprake is van een onacceptabele situatie.

 1. Check in/uit

Met deze functie kunnen al uw huismeesters en schoonmakers in en uitchecken wanneer ze op bezoek zijn in een pand. Zo kunt u controleren wanneer en waar uw medewerkers zijn.

 1. Foto's

Deze functie is bedoeld om foto's over andere zaken (bijv. meterstanden) te versturen.

 

KKVV: de kosten voor verhuurder

Handleiding gebruik KKVV applicatie